Üdvözöljük Önt a Podielnícke družstvo SKARABEUS- AGRO oldalunkon

Skarabeus A szkarabeusz Egyiptom szent bogara volt akit a nap Istenként tiszteltek. Az ókori Egyiptomiak mint egyedüli nemzet az Istenek közé emelték ezt a bogarat. A skarabeus/ egyiptomul „CHEPRER”/ nagyon közel áll a „CHEPER szóhoz aminek a jelentése: „ lenni valamivé, átalakulni.“ 
A PD SKARABEUS-AGRO Nagyráska
1995. 12.5- én alakult meg Nagyráskán taggyüllés keretében. A kereskedelmi nyilvántartásban a kerületi bíróságon Košice I. 1995 12.14-én volt bejegyezve: rész: Dr.,betét szám 1117/V. 2006-ban megváltozott a szövetkezet vezetőségének felállása.

A szövetkezet fő tevékenysége a mezőgazdasági termelés és különböző szolgáltatások mezőgazdászok számára. Szövetkezetünk a keletszlovákiai Kassa megyében, Nagymihályi járásban gazdálkodik 2000 hektár mezőgazdasági területen, ami három kataszterban található: Nagyráska, Kisráska és Abara-Mészpest. A 2000 hektárból 700 ha szántóföld, 1300 ha pedig rét legelő. A gazdálkodás fő irányvonala a növénytermesztés, amit az állattenyésztés tölt ki, növények közül főleg őszi búzát, tavaszi árpát, kukoricát és olajnövények közzül repcét termesztünk, valamint takarmánynövényeket.
A begyüjtött takármány és a szemes termény egy része a saját állattenyésztésünk ellátására szolgál, ahol szarvasmarhát, sertést, juhot, baromfit tenyésztünk, valamint halat.

Nagyráska a járás központi városától Nagymihálytól kb. 25 km-re található délre


Zväčšiť mapu

Nyáron a mezőgazdasági udvaron nagy a felhajtás, főleg ha megérkezik az ifjúság a közeli iskolákból Nagykaposról, de érkeznek diákok a Terebesi iskolákból is. A diákok imádják az életet a tanyán, lehetőségük van lovaglásra is.Az állatgondozók megengedik az állatok simogatását, etetését . Jelen lehetnek és részt vehetnek a következő dolgokban: a sajt csinálás , kenyér sütés. A vendégek részére bisztosítva van szállás, részt vehetnek különféle rendezvényeken vidéki környezetben.Máma van :

Budova

Podielnícke družstvo SKARABEUS AGRO
Nagyráska, 076 75
Szlovákia

Telefon: 056/62 82 100
                0905 407 714

Fax: 056/63 95 249
E-mail: tihu@pobox.sk